Forma 1 blog

Forma 1 blog

Mire számíthatunk holnap?

2012. április 14. - f1-forma1.blog.hu

2012 Chinese Formula 1 Grand Prix, Formula 1Ez nehéz kérdés, mi mégis megpróbálunk rá válaszolni. Az kétségtelen, hogy a holnapi futam nagyon izgalmasnak ígérkezik. Sok kérdés azonban megfogalmazódik bennünk még mielőtt leülnénk a tévé elé. Ezekre a kérdésekre próbálunk válasszal szolgálni. Katt a "továbbra"!

Az első kérdés, amitől úgy érzem, hogy nem fogok tudni aludni, az az, hogy vajon a Mercedes versenytempója is jó-e ezen a pályán, vagy csak egy körön gyorsak. Erre már tudunk valamiféle választ adni, ugyanis az holt ziher, hogy a Merci zabálja a gumikat. Tavaly is zabálta és idén is zabálja. Nem tudtak mit tenni a Mercedes mérnökei, ebben tanácsot kérhetnének a Saubertől, akik híres arról, hogy a mezőnyben ők bánik a legjobban a gumikkal.

Sok forma-1 es weboldalon azt olvasom, hogy 111 futam után végre meglehet Nico Rosberg élete első győzelme. Ezzel vitatkoznék. Lehet, hogy a jóslatom nem jön be, de én úgy érzem, hogy a Mecedes még nem elég erős egy első helyhez. Dobogóra talán, de első helyre semmiképp. Nem véletlen, hogy az eddigi évadban egy pontot szereztek. A gyors gumikopás miatt mind Rosberg, mind pedig Schumacher szenvedett. Szerintem jelenleg a Sauber erősebb, mint a Mercedes. Igen, a gumikopás miatt. Ez kulcsfontosságú egy futam alatt, azonban a Sauber győzelmét sem tartom valószínűnek. Úgy érzem, hogy Buttonnak és Hamiltonnak több esélye van. Mindkettejüknek van esélye, amit csak úgy tarthatnak életben, ha nyomni fogják, mint állat, hogy Hamilton szavaival éljek.

Mercedes Grand Prix, 2012 Chinese Formula 1 Grand Prix, Formula 1Mit varázsolt Ross Brawn, hogy holnap Merci első sor lesz? Nagyon is sokat. Nem véletlen, hogy a Mercedes nem volt ott az első teszteken, Jerezben. Éppen a szuper DRS-t fejlesztette a csapat. Ez egy nagyon trükkös szerkezet. A működését nem magyarázom el, ugyanis az összes szakportál ezzel foglalkozik, hónapok óta. A lényeg a lényeg: bevált a rendszer! Hogy miért csak itt? Azért, mert a kínai pályán van két igen hosszú egyenes. A Szuper DRS pedig nagyon szereti a hosszú egyeneseket.

Egy biztos: holnap, helyi idő szerint reggel 9-kor felberregnek a v8-as motorok, és kezdetét veszi kínai nagydíj. Ha a futam csak fele olyan izgalmas lesz, mint a mai időmérő, akkor már nyert ügyünk van. Kétségtelen, hogy ez volt az eddigi szezon legizgalmasabb időmérője. Nagyon sok csalódás és nagyon sok meglepetés ért minket. Kezdjük a csalódásokkal! Úgy gondolom, hogy mindenki egyet ért abban, ha azt mondom, hogy a hétvége legnagyobb csalódása Sebastian Vettel 11. helye. A szabadedzéseken sem jeleskedett, de ezt senki sem gondolta volna. Ha tegnap azt mondom, hogy Vettel három év után először nem fog bejutni a top 10-be, akkor körbe röhögnek. De ilyen mindenkivel előfordult már. Lehet, hogy Vettelnek éppen csak rossz napja volt, és holnap újul erővel csap le az ellenfelekre.

http://photos.gpupdate.net/large/195942.jpg

A másik csalódás nem más, mint Felipe Massa. Őt nem emelném, ki, ugyanis már megszoktam tőle, hogy átlagosan másfél másodperccel autózik rosszabb időt, mint csapattárása, Alonso, csak egyet nem értek. Mi a francot keres Massa a Ferrarinál? De ez még hagyján! Azok  után, hogy csak a 12. helyre kvalifikálta magát, azt nyilatkozta, hogy ő teljesen elégedett ezzel a helyével, és hogy a holnapi cél a pontszerzés. Ezen a nyilatkozaton ledöbbentem. Alnoso már megnyert egy futamot (bár csak a szerencsének köszönhetően) Massa pedig a pontszerzésről álmodozik. A Catehamos Petrov és Kovalainen álmodozzon a pontszerzésről, ne a Ferraris Felipe Massa! Egyben biztos vagyok: Massa holnap maximum a 9. helyet fogja megszerezni, de végignézve az utóbbi másfél-két éves teljesítményét,valószínűbbnek tartom, hogy még pontot se fog szerezni. Bocsánatot kérek a Massa rajongóktól (ha vannak egyáltalán olyanok) de ez az igazság.

Most jöjjenek a csapatok! Úgy érzem,hogy a McLaren is csalódást keltett némiképpen. Az egész hétvégén az első háromban végeztek a pilóták. Hamilton második helye szép lett volna, ha nincsen az a büntetése. Button 5. helye is lehangoló, ahhoz képest, ahogyan az edzéseken ment, de ettől függetlenül nekik még lehet egy jó versenyük.

Na akkor jöjjenek a meglepetések. A Mercedest már végig rágtuk, de van itt még más is. A Sauber. Malajziában Perez parádézott, Kínában pedig Kobayashi, ugyanis harmadik helyre kvalifikálta magát a futamra. Jó, lehet, hogy Perez a Maláj nagydíjon a második lett, de az csak egy szerencsés véletlen volt, ráadásul a Sauberek-nek sokkal jobb verseny körülmények között a tempójuk, mint a kvalifikáción. Meglepetés továbbá, hogy Alonso tovább jutott a Q3-ba, ahol megszerezte a 9. rajtkockát.

Szóval érdekes verseny elé nézünk. Remélem, velünk tartanak, weboldalunk ugyanis a holnapi futamról is ÉLŐ-ben fogja tudósítani az olvasóit.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr24430018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aradebil 2012.04.14. 22:53:32

*itteni idő szerint reggel 9:)
jó blog,le joógabival!

studkell 2012.04.15. 01:44:49

Posztolónak: helyesírást, elgépelést nagyon gyorsan átnézni! Mondjuk kezdetnek elég annyi, hogy "9. hely", nem pedig "9.hely". A helyes központozás azért a minimum alsó osztályokban is. Na lehet törölni. Mármint engem.

zsador.zsadorovics 2012.04.15. 03:09:16

Raikkonenről egy szó sincs, holott durván esélyes.
A V6-os motorok meg jók lesznek V8-nak is.

f1-forma1.blog.hu · http://f1-forma1.blog.hu/ 2012.04.15. 07:24:41

Köszönjük az észrevételt!
A hibát javítjuk.
süti beállítások módosítása