Forma 1 blog

Forma 1 blog

Futamelőzetes: Kanada

2012. június 08. - f1-forma1.blog.hu

Nico Rosberg, Mercedes Grand Prix, 2012 Canadian Formula 1 Grand Prix, Formula 1Kanada, a gyönyörű tavak, hegyek és a Circuit Gilles Villeneuve versenypálya hazája. A híres, kanadai versenyzőről elnevezett, utcai versenypálya a Forma 1-es mezőny következő megállója. Vajon itt kiderülnek az erőviszonyok? Esetleg a hetedik futamon ismét egy új futamgyőztest avatunk? Az eső ismét bele fog szólni a futam kimenetelébe, úgy, mint tavaly? Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni, a kanadai futamelőzetesben. Ne hagyd ki! Kattints a továbbra!

 

Szerintem a tavalyi, felettébb izgalmasra sikeredett Kanadai Nagydíj után, minden néző ezt a futamot várja a legjobban, ami teljesen érthető, ugyanis ezen a versenypályán mindig történik valami érdekes dolog, a 2011-es nagydíjon kettő rekordot is megdöntött a Forma 1 mezőnye: az aszfaltcsík 1978-as Forma 1-be való kerülése óta tavaly előztek itt a legtöbbet, illetve az f1 történetének leghosszabb versenyét is itt láthattuk, ugyanis a piros zászlóval félbeszakított verseny négy óráig tartott .

 A Montereálban megrendezett futamot az eső tette izgalmasabbá, azonban sajnos az idei futamon (ha hinni lehet az előrejelzésnek) sütni fog a nap.

Péntek Szombat Vasárnap
Idő Viharos Felhős Derűs
Min 11C° 14C°

13C°

Max 22C° 24C° 24C°
 
A pálya

 

  • Körök száma: 70
  • Egy kör hossza: 4.361 km
  • Versenytáv: 305.270 km
  • Körrekord (időmérőn): Ralf Schumacher (Williams/BMW) - 1:12.275, 2004
  • Körrekord (versenyen): Rubens Barrichello (Ferrari/Ferrari) - 1:13.622, 2004
  • Tavalyi győztes: Jenson Button
  • DRS pontok: 1 db
  • A pálya 67%-án tövig nyomják a pilóták a gázpedált
  • Kanyarok száma: 14

 

Eddigi győztesek a mezőnyből

                • Jenson Button (2011)
                • Lewis Hamilton (2010,2007)
                • Fernado Alonso (2005)
                • Michael Schumacher (1994,1997,1998,2000,2002,2003,2004)
                • Kimi Raikkönen (2005)

 

Mire számíthatunk?

A kanadai pálya köztudottan nagyon fekszik a magas végsebességgel rendelkező Mercedes motoroknak, ugyanis a pálya 67%-án tövig nyomják a pilóták a gázpedált.
Tehát azok a csapatok, akiket Mercedes motor hajt, alapjáraton lépéselőnyből indulnak. Természetesen a Red Bull itt is gyors, ugyanis ők a hosszú, elnyújtott kanyarokban remekelnek, amelyekből bőven akad a Circuit Gilles Villeneuve pályán. Azután ott van a Ferrari, aki be tudna kavarni az élmezőny játékába, ugyanis egy új fejlesztési csomaggal készülnek, ami saját bevallásuk szerint három tizedet hozhat körönként.

Bár a Mercedes és a Lotus pilótái is esélyesek lehetnek a győzelemre, úgy gondolom, hogy az első 5-ös (Vettel,Webber, Hamilton,Button,Alonso) közül fog  kikerülni a győztes. Van-e esély arra, hogy a hetedik futamon ismét új győztest avatunk? Természetesen van, Hamilton, Raikkönen és Grosjean még nem nyertek idén futamot és az idei szezont elnézve van is esélyük elsőként átszelni a célvonalat.

Erősorrend: McLaren-Red Bull-Ferrari-Mercedes-Lotus-Sauber-Force India-Williams-Toro Rosso-Caterham-Marussia-HRT

 Facebook.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr534570750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása