Forma 1 blog

Forma 1 blog

Button nyert, de Vettel a bajnok

2011. október 09. - f1-forma1.blog.hu

Sebastian Vettel megszerezte második világbajnoki címét, amivel a kategória legfiatalabb kétszeres v.b.-győztese lett! Jenson Button recovers from the grass on the run down to the first corner

A rajt

Vettel egy kicsit beragadt, és Buttonnal kezdett csatázni, azonban Vettel egy kicsit leszorította a fűre, így Hamilton külső ívről megelőzte őt. Kamui Kobayashi a hazai közönség előtt nagyon bizonyítani akart, és a rajtnál beragadt,  hirtelen a 12. helyen találta magát. Button panaszkodni kezdett Vettelre, azt mondta, hogy leszorította a fűre, a rajtnál. Ezért a sportfelügyelők vizsgálni kezdték a helyzetet. Alonso megelőzte Massat, úgy nézett ki, mintha Massa csak úgy elengedte volna. Pár körrel később kiderült, hogy a sportbírók nem büntették meg Vettelt. Hamilton gumijai olyan gyorsan elfogytak, hogy Button meg is előzte a 7. körben, ezért ő volt az első, aki bejött a boxba (Hamilton).Ez után Beminek leesett az első kereke. Szerencsére időben észrevette, és leparkolt a sóderágyban.

A csaták

Button Alonso és Webber egyszerre jött ki a boxba, Button és Alonso is Hamilton elé érkezett vissza. Azonban egy kicsit faragtak a hátrányukból Vettelhez képest. A 15. körben az első 10 helyezett Vettel-Button-Alonso-Hamilton-Massa-Webber-Petrov-Schumacher-Perez-Sutil volt.

Kamui Kobayashi on track on the medium tyres, Japanese Grand Prix, Suzuka, October 8, 2011

Button Vettel tempóját tudta autózni, azonban az Alonso-Hamilton páros egyre jobban szakad le a Vettel-Button párostól. Hamilton olyannyira lemaradt, hogy megérkezett mögé Massa és Webber is.

Ketten Vettel előtt

Vettel kicsit korán jött ki, a 19. körben, olyan korán, hogy Button megelőzte egy jól időzített boxkiállással. Massa végre közel került Hamiltonhoz, és megpróbálta megelőzni, le is repült Massa autójáról az első szárny egy kis drabja, amit nem tudtak kihozni, ezért behozták az SC-t. Ezt az esetet furcsamódon vizsgálni kezdték a bírók. A 7-esben pedig Webber találkozott Schumacherrel, le is szakadt Webber első szárnyának egy drabja. Itt is össze kellett szedni a törmelékeket. Az Sc bejövetelével Button feltartotta a mezőnyt, Vettel keményen támadta, de nem tudta megelőzni. Vettel volt az első, aki feltette a kemény keveréket, de épp az egymással csatázó Sutil és Rosberg mögé érkezett meg. Massa és Hamilton ismét egymásra talált, Hamilton meg is előzte őt az előzési zónában. Alonso is Vettel elé érkezet meg, ugyanis nagyon gyors volt a Ferrari a lágykeverékűn. Azonban a sokkal gyorsabb Vettel nem tudott mit tenni a nála sokkal lassabb Alonsoval. Webberre rászóltak, hogy ne előzze meg Vettelt.

Furcsa módon Alonso a keményen gyorsabban ment, mint Button, így kezdett felzárkózni, azonban Button a verseny végére megtalálta a gázpedált.

 

 

Hely

Pilóta

Csapat

Idő:

1.

Jenson Button

Mclaren

1:30'53.427

2.

Fernando Alonso

 

Ferrari

 +1.1 sec

3.

Sebastian Vettel

Red Bull

 +2.0 sec

4.

Mark Webber

 

Red Bull

 +8.0 sec

5.

Lewis Hamilton

 

Mclaren

 +24.2 sec

6.

Michael Schumacher

Mercedes

 +27.1 sec

7.

Felipe Massa

Ferrari

 +28.2 sec

8.

Sergio Perez

Sauber

 +39.3 sec

9.

Vitaly Petrov

Renault

 +42.6 sec

10.

Nico Rosberg

Mercedes

 +44.3 sec

11.

Adrian Sutil

Force India

 +54.4 sec

12.

Paul Di Resta

Force Inida

 +62.3 sec

13.

Kamui Kobayashi

Sauber

 +63.7 sec

14.

Pastor Maldonado

Williams

 +64.1 sec

15.

Jamie Agersuari

Toro Rosso

 +66.6 sec

16.

Bruno Senna

Renault

 +72.6 sec

17.

Rubens Barrichello

Williams

 +74.1 sec

18.

Heikki Kovalainen

Lotus

 +87.8 sec

19.

Jarno Trulli

Lotus

 +96.1 sec

20.

Timo Glock

Virgin

 +2 Laps

21.

Jerome d’Ambrosio

Virgin

 +2 Laps

22.

Daniel Ricciardo

HRT

 +2 Laps

23.

Vitantonio Liuzzi

HRT

 +3 Laps

24.

Sébastian Bemi

Toro Rosso

 +42 Laps

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr633289085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.10.09. 12:22:09

Egész jót tett a blognak a nyári szünet. Mondatonként ha két, három hiba van már csak :-))))) Újabb szünet után ennél is jobb lesz! Szép kis dolgozat, csak a vége fájdalmas a mesének. Humi beleszaladt a saját késébe.
Netuddki
süti beállítások módosítása