Forma 1 blog

Forma 1 blog

BRÉKING: VETTEL BÜNTETÉST KAP!

2012. július 22. - f1-forma1.blog.hu

Sebastian Vettel, Red Bull, 2012 German Formula 1 Grand Prix, Formula 1Vettel, mivel szabálytalanul előzte meg Buttont, a Német Nagydíj utolsó előtti körében, 20 másodperces büntetést kapott, aminek köszönhetően vissza esett az ötödik helyre.

 

 

 

Sebastian Vettel hétvégéje nem alakult teljesen zökkenő mentesen. Először az is kérdéses volt, hogy a kvalifikáción megszerzett második helyről vághat-e neki a hazai futamának, ugyanis az FIA vizsgálat alá vetette mindkét RB8-at, ugyanis a motorvezérlésben találtak szabálytalanságot.

Ezek után a verseny sem alakult úgy, ahogyan Vettel álmodta, ugyanis a 35. körben a már lekörözött Lewis Hamilton visszaelőzte a címvédőt, ugyanis a fris gumikon közlekedő brit gyorsabb volt, mint Vettel. Ezt a német nehezményezte is, mutogatott az autóból, majd a futam után is értetlenül állt a brit amúgy teljesen szabályos manővere előtt: "Ez nem volt szép Lewistól. Nem értettem, miért versenyez velünk" - mondta Vettel. "Ha gyorsan akart volna menni, akkor le kellett volna maradnia, és találni egy üres helyet. Hülye manőver volt a részéről, már le volt körözve."

Ezek után az eset, amiért Vettel 20 másodperces büntetéssel súlytották, a 66.körben történt, amikor a címvédő a DRS zónához érve megpróbált elmenni a második helyen haladó Jenson Button mellet, amelyet sikerült is végrehajtania, azonban szabálytalanul. Ugyanis a német a pályát elhagyva, konkrétan a bukótérben előzte meg a britet, úgy, hogy a négy kereke közül semelyik sem érintette a pályát, tehát úgy előzött, hogy elhagyta a hockenheimringi aszfaltcsíkot, amely a Forma 1 szabálykönyve szerint szabálytalan. Ezért a versenybírák a verseny után 20 másodpercet hozzáadtak Vettel idejéhez, aminek köszönhetően a német visszaesett a remek versenyt futó Kobayashi mögét, az 5. helyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr24671487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása