Forma 1 blog

Forma 1 blog

Rajtelemzés: Silverstone

2011. július 13. - f1-forma1.blog.hu

Forrás: AFPAz f1-forma1.blog.hu elkészítette az első 10 pilóta részletes rajt elemzését a Brit nagydíj után.

Webber:

Webber az első helyről rajtolt, szokásához híven Sliverstone-ban is elrontotta a rajtot, csapattársát csak úgy elengedte, majd már a két pozícióval mögötte rajtoló Alonso is ott lihegett a nyakában és majdnem megelőzte őt. A rajtjára 10/6 pontot kap.

Vettel:

Gyönyörűen kihasználta csapattársa beragadását, amivel már az élen fordult el az első kanyarban. Itt mindenki azt hitte, hogy ő lesz a futamgyőztes, ugyanis pár kör alatt akkora előnyre tett szert, amivel simán nyerni tudott volna, ha nem rontják el a kerékcseréjét. A rajtjára 10/10 pontot kap.

Alonso:

Alonso szépen megtartotta a 3. helyét, majd a lassú rajtot produkáló Webber mögé meg is érkezett, azonban megelőzni nem tudta őt. A rajtjára 10/9 pontot kap.

Massa:

Massa egyáltalán nem rajtolt jól, megelőzte Button, és a következő kanyarban már Di Restáta is támadta. Ha nem rontják el Di Resta kerékcseréjét, akkor a Force India mögött ért volna célba. A rajtra 10/6 pontot kap.

Button:

Button gyorsan kitört, majd megelőzte Massat, és már a Vettel-Webber-Alonso hármas nyakában loholt. Simán végzett volna előrébb, ha a szerelő rögzíti az anyát, és nem esik le a kereke. A rajtra 10/9 pontot kap.

Di Resta:

Nagyon örülhettek a Force Indiánál, ugyanis Di Resta az előkelő 6. helyről rajtolhatott egy Force Indiával, ez az idei évben a legjobb időmérőn nyújtott teljesítményük. A rajtnál maga mögött tudta tartani Hamiltont, aki a rajtnál három embert megelőzött. És megőrizte hazai közönség előtt a 6. helyét. Itt is ért volna célba, azonban a szerelők nem hozták ki a gumikat a boxból, így 1 percig ott állt kerk nélkül. Sajnos a csapat elrontotta Di Resta versenyét, azonban a rajtja szép volt, így 10/9 pontot kap.

Maldonado:

Úgy gondolom, hogy Maldonado a rajt igazi vesztese, ugyanis megelőzte őt Hamilton, Kobayashi,és Roberg is. Így hirtelen azon kapta magát, hogy a 7. helyről a 10.-re esett vissza. A rajtjára 10/5 pontot kap.

Kobayashi:

Kobayashinak jól indult a hétvégéje: bejutott a Q3-ba, és megszerezte a 8. rajtkockát. A rajtnál szépen megelőzte az előle rajtoló Maldonado-t, azonban nem számolt Hamiltonnal, és Rosbeggel akik mögül rajtoltak, és a rajtnál rögtön megelőzték őt. De ez betudható annak is, hogy Hamiltonnak, és Rosbergnek is jobb autója van, mint Kobayashinak. A rajtja 10/8 pontos volt.

Rosberg:

Rosberg a csalódást keltő 9. helyről rajtolt. A rajtnál megelőzött kettő (Maldonado és Kobayashi) pilótát, azonban egy kanyarral később már Hamilton mögött volt. A ajtja 10/9 pontos volt.

Hamilton:

Hamilton ide szezonja leggyengébb időmérős eredményét produkált, azonban a futamon ez nem így volt, ugyanis a rajtnál megelőzte Maldonadot, és Kobayashit, majd egy kanyarral később Rosberget is ekkor már a hetedik helyen autózott. A következő célpont Di Resta volt, akit még az első körben maga mögött tudhatott. Így egy kör elteltével már 4 pilótát megelőzött. Az ő rajtja volt a legjobb az egész mezőnyben, 10/10 pontos volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr83064430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.07.15. 10:10:48

Nagyon kemény kis elemzés! Jóóóó!
süti beállítások módosítása