Forma 1 blog

Forma 1 blog

Veszélyben az Olasz Nagydíj

2012. június 18. - f1-forma1.blog.hu

Mivel a Autodromo Nazionale di Monza versenypályán veszélyes az aszfalt, eljárás indult ellene. Az olaszok gyenge minőségű aszfaltot használtak. Veszélyben az 1950-óta megszakítás nélkül megrendezett Olasz Nagydíj? Lehet, hogy 62 év után először nem fognak versenyt rendezni a híres, monzai versenypályán?

 

Monza egy olyan pálya, ahol a versenyzők szinte egész végig tövig nyomják a gázpedált, így életveszélyes lehet ha rossz az aszfalt minősége. Május 6-án a Superbike világbajnokság monzai fordulóján le kellett állítani a versenyt, ugyanis az esőben a gyenge minőségű aszfalt olyan csúszóssá vált, hogy több baleset is történt.
 A helyi hatóságok már vizsgálatot is indítottak az eset miatt.

Állítólag az egyik szervező tisztában volt azzal a ténnyel, hogy ez a aszfalt alkalmatlan a versenyzésre, ellenük indult az eljárás. Első tanúként már ki is hallgatták az egyik versenyzőt, Marco Melandrit, aki a verseny után azt mondta, hogy  pálya különböző részein eltérő az aszfalt, a régi tökéletes, míg az új rossz és nem vezeti a vizet.
  Ha mindez még nem lenne elég, Monzában már két héttel ez előtt is indult egy eljárás, akkor a vád adócsalás  és számlahamisítás volt. Így a monzai vezetők ellen jelenleg kettő eljárás is folyik.

Az olasz pályára szeptember 9-én fog ellátogatni a forma 1 mezőnye. Az biztos, hogy ha nem aszfaltozzák le ismét a pályát, akkor nem lesz 2012-es Olasz Nagydíj, amely már 1950-óta minden évben megrendezésre kerül. Azonban valószínűleg ezt a kormány nem fogja hagyni, és még az Olasz Nagydíj előtt le fogja aszfaltozni a Autodromo Nazionale di Monza aszfaltcsíkot.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr354591681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása