Forma 1 blog

Forma 1 blog

Versenyzői nyilatkozatok a kvalifikációról

2012. június 10. - f1-forma1.blog.hu

  Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, 2012 Canadian Formula 1 Grand Prix, Formula 1Kis késéssel, de megérkezett az első három helyen végző pilóta nyilatkozata a Kanadai Nagydíj időmérő edzéséről. Kattints a "továbbra"!

 

 

 

 

 

 

1. Sebastian Vettel-1:13.784 (Red Bull): "Sejtettük, hogy az autónk erős lesz, és ennek megfelelően sikerült lépésről lépésre fejlődnie a csapatnak. Nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, és örülök annak, hogy minden alkalommal sikerült javítanom az időeredményemen. Bár nagyon kedvező helyről rajtolok, a holnapi futam számít, ahol nyolc méterrel Lewis (Hamilton) elől fogok rajtolni. A holnapi nap folyamán még bármi megtörténhet"

2. Lewis Hamilton- 1:14.087 (McLaren)- "Nagyon örülök ennek a helynek, a maximumot hoztam ki az autóból, és meglepett, hogy ennyire elől végeztünk. A Q1-ben és a Q2-ben küzdöttem az autóval, de a Q3-ban szerencsére sikerült összehoznom egy hibátlan kört. Ma sokkal nehezebb dolgunk volt, mint tegnap, mégis sikerült a második helyet megszereznem, ahonnan végre egy igazán jó versenyt futhatunk. Ráadásul a pénteki tesztnapok eredményei azt tükrözik, hogy a hosszú etapok  alatt nagyon jól viselkedik az MP4-27, ezért a cél egyértelműen a futamgyőzelem. A gumikra igyekszek vigyázni. És kíváncsi vagyok, hogy a srácok újítása a boxutcában, mennyire lesz hatékony.Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, 2012 Canadian Formula 1 Grand Prix, Formula 1

3. Fernando Alonso-1:14.151 (Ferrari)- A hétvége eddigi részével nagyon meg vagyok elégedve, különösen azért, mert az autónk végre versenyképesnek bizonyul, ami a rengeteg fejlesztésnek köszönhető. Emlékszem, hol tartottunk Ausztráliában, az, hogy ma a pole pozícióért harcolunk, azt jelenti, hogy nagyszerű munkát végeztünk, amiből mindenki kivette a részét. Én is elégedett vagyok Massa teljesítményével, ez is azt bizonyítja, hogy jól állunk a fejlesztések terén. A szezon elején balszerencsés volt, de a csapat bízott benne és most már ő is jó eredményeket ér el. Azonban a sok fejlesztés ellenére kettő pilóta még mindig gyorsabb, mint mi, tehát van még hova fejlődni, de legalább fel tudjuk velük venni a versenyt, mind a kvalifikáción, mind pedig a futamon. Az időmérő szoros volt, ezért még jobban örülök a harmadik helyemnek, ráadásul ezen a pályán sok lehetősége van az embernek előzni, ezért nem olyan fontos a pole, mint máshol. A hőmérsékletnek köszönhetően holnap nagyon fontos lesz a gumikopás. Örülnék annak, ha Gilles Villeneuve halálának 30.évfordulóján meg tudnám ajándékozni a Ferrari kanadai szurkolóit egy jó eredménnyel és az egész futam alatt ez a cél fog a szemem előtt lebegni. Ha a holnapi Olasz-Spanyol meccsen mi nyerünk, akkor nem biztos, hogy hajlandóak lesznek a srácok kicserélni a kerekeimet..."

forrás: formula1.com

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr784576488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása