Forma 1 blog

Forma 1 blog

Red Bull hibázik, Alonso nyer a Brit nagydíjon

2011. július 10. - f1-forma1.blog.hu

 

2011 British Grand Prix

Fernando Alonso az idei első futamgyőzelmét szerezte meg. Mögötte végzett a világbajnoki címvédő, Sebastian Vettel, aki egy boxutcai hiba miatt vesztette el a vezető helyét, mögötte az élről rajtoló Mark Webber végzett.

 

Előzmények

 

Az időjárás kiszámíthatatlan volt, volt olyan információ, miszerint esni fog az eső, volt olyan, miszerint nem. A pálya 2. szektorában még állt a víz, a lágy keveréken csúszkálnának a versenyzők, az extrém esőn pedig nagyon gyorsan elkopnak. Ezért mindenki az intermadiet gumit tette fel.

Rajt

 

Vettel elkapta a rajtot, megelőzte az előtte rajtoló Webbert. Button a rajtnál Massa elé került.  Hamilton a 10. helyről a 7.-re jött fel, majd az első körben megelőzte Di Restat, majd Buttont is. Már Massa mögé került, támadási pozícióba azonban lecsúszott az ideális ívről. Az 5. körben engedélyezték a DRS használatát, pedig még vizes volt a pálya. Alonso közelebb került Webberhez és előzési pozícióba került, úgy, ahogy Hamilton is.

Az első lágy gumi

Az Schumacher volt a legbátrabb, ő tette fel elsőnek a lágyat, ugyanis nekiment az előtte


2011 British Grand Prix

haladó Kobayashinak. Ezt az esetet vizsgálni kezdték. Button és Schumacher után egyre többen jöttek be a boxba, lágy gumiért, ugyanis Schumacher megfutotta a leggyorsabb körét. Vettel egy körrel később jött ki a boxba, így csökken a hátránya. Kobayashi is bejött a boxba, azonban a nyalókás ember túl hamar engedte el Kobayashit, így nekiment az egyik csapat boxának.

Kettő stop and go-nem túlzás egy kicsit?

Schumacher-Kobayashi eset miatt Schumacher 10 mp-es stop and go büntetést kapott. Hamilton megelőzte, a vízen Fernando Alonsot, Webber pedig körönkét 2mp-et lefaragott a hátrányából, ugyanis már csak 1,6 mp-re volt 2010 világbajnokától. Kobayashi mellett sorra mentek el, és már a 14. helyen állt. Kobayashi is 10 mp-es stop and go büntetést kapott, mivel nekiment a Force India tankcsövének, pedig ez nem Kobayashi hibája volt, ugyanis a nyalókás ember engedte ki túl hamar. Alonso visszaelőzte Hamiltont, úgy néz ki, hogy a Ferrari nem tudta túl gyorsan felmelegíteni a gumikat.

A sok elrontott boxkiállás

2011 British Grand Prix

Hamilton bejött a második szett lágy gumiért, és így csak 11 kört tudott megtenni. Kobayashi autója eközben megadta magát. Di Resta kerékcseréjét nagyon elrontották, így a 16. helyre esett vissza. Vettel gumiját nem tudták leszedni, így a 3. helyre jött vissza. Webber is elrontotta a körét, így még Vettel mögé, a 4. helyre, amivel Alonso az élre ugrott. Ekkor az első 10: Alonso-Hamilton-Vettel-Webber-Button-Massa-Perez-Rosberg-Algersuari-Sutil.

Vettel a vártnál korábban jött ki a boxba, ugyanis képtelen volt megelőzni a sokkal lassabb Hamiltont. Ezzel a húzással Hamilton elé került. Ekkor a boxba még egy bakit elkövettek, ugyanis Jenson Button jobb első kerekét nem rögzítették, így a boxutca elején leesett. Ezzel Button kiesett.

Hamilton hallgat a csapatra

 Hamiltonnak pedig elmondták, hogy ha nem spórol az üzemanyaggal, akkor el fog fogyni. Ezért visszavett a tempóból, és megérkezett mögé Webber, és nagyon könnyen megelőzte.Megérkezett Vettel mögé, aki egyre csak lassult, ekkor Webber kapott egy utasítást a csapattól, hogy este ágába se legyen, hogy megelőzi Vettelt. Hamilton iszonyatosan visszavett a tempóból, így Massa nagyon közel került hozzá, körönként 3mp-et hozott. Massanak az előzési zónában nem sikerült megelőzni Hamiltont. Azonban az utolsó körben Hamilton elé került,az utolsó kanyarban Hamilton hozzáért Massához, és ő ért be előbb, azonban büntetésre számíthat az incidensért.

 

Végeredmény
Hely Név Csapat  
1. Fernado Alonso Ferrari +16.5 mp
2. Sebastian Vettel Red Bull +16.9 mp
3. Mark Webber Red bull +28.9 mp
4. Lewis Hamilton Mclaren +29.0 mp
5. Felipe Massa Rerrari +60.6 mp
6. Nicko Rosberg Mercedes +65.5 mp
7. Sergio Perez Sauber +75.5 mp
8. Nick Heidfeld Renault +77.9 mp
9. Michael Schumacher Mercedes +79.1 mp
10. Jamie Algersuari Toro Rosso +79.7 mp
11. Adrian Sutil Force India +80.6 mp
12. Vitaly Petrov Renault +1 kör
13. Rubens Barrichello

Williams

+1 kör
14. Pastro Maldonado Williams +1 kör
15. Paul Di Resta Force India +2 kör
16. Timo Glock Virgin +2 kör
17. Jerone d'Ambrosio Virgin +2 kör
18. Vitantonio Liuzzi HRT +2 kör
19. Daniel Ricciardo HRT +3 kör
20. Jenson Button Mclare kiesett
21. Sebastian Beumi Tor Rosso kiesett
22. Kamui Kobayashi Sauber kiesett
23. Jarno Trulli Lotus kiesett
24. Heikki Kovalainen Lotus kiesett

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr103055095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.07.12. 12:55:00

Azé' baromi klassz lehet ezeket a fickókat élőben nézni… :-)))))) Lehet, egyszer a szerzőnek is összejön. Drukkolok neki.

f1-forma1.blog.hu · http://f1-forma1.blog.hu/ 2011.07.12. 22:01:35

Igen, én is drukkolok neki, hátha van valami kapcsolata a hungaroring vezetőjével!:D
süti beállítások módosítása