Forma 1 blog

Forma 1 blog

Londoni Nagydíj, már 2014-ben?

2012. július 01. - f1-forma1.blog.hu

Belegondoltál már, hogy milyen lehetne egy városi nagydíj, London utcáin? A legfrissebb hírek szerint ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, ugyanis ha a város vezetői belegyeznének, akkor Bernie Ecclestone képes lenne akár 35 millió fontot is fizetni azért, hogy hazája két f1-es nagydíjnak is otthont adhasson. Santander bank és a McLaren versenyzői már látványterveket is készítettek, amelyek igen tetszetősre sikeredtek...

 

 

Forma 1-es nagydíj, London utcáin. Ezzel az ötlettel állt elő a Forma 1 kereskedelmi jogainak nagy részét birtokló brit milliárdos, Bernie Ecclestone. Első hallásra azt hiszi az ember, hogy ez már megint az öreg "Bernie papa" egyik őrült ötlete, azonban ha jobban belegondolunk, rájövünk, hogy ez nem is olyan hülyeség (ezt már azután mondom, hogy láttam a McLaren főtámogatója, a Santander által készített videót, amin a Londoni pályán tehetünk meg egy kört, Lewis Hamiltonnal és Jenson Buttonnal). Ha megvalósítható volna a Santander bank terve, akkor valóban egy nagyon izgalmas nagydíjnak adhatna otthont London.

A pálya ultramodernre sikeredett, amely a tervek szerint már 2014-től a versenynaptárba kerülhetne. A vonalvezetés kialakításában a McLaren két világbajnokának is nagy szerepe volt, ugyanis Lewis Hamilton és Jenson Button is segédkezett a pálya nyomvonalának vezetésében. Az aszfaltcsík 14 kanyart foglalna magába, és 5,1 kilométer hosszú lenne. Elhaladna több, olyan jól ismert építmény előtt, mint a Buckingham palota, a Big Ben vagy éppen a Trafalgar tér. Bár a brit sajtó megvalósíthatatlan ötletnek tartja a Londoni Nagydíjat, a McLaren versenyzői nagyon lelkesek az üggyel kapcsolatban.

"Miután elmerültem a tervekben, és segítettem kialakítani a pályarajzot, azt kell hogy mondjam, fantasztikus versenyeknek adna otthont ez az aszfaltcsík. Minden olyan elemet magába foglalna, mely egy izgalmas futamhoz kellene. Remek előzési pontok, gyors egyenesek, tecnhikás kanyarok" - mondta Lewis Hamilton, majd azt is hozzátette, hogy a szimulátorban már kipróbálták a pályát, ami hihetetlen élményt nyújtott mindkét britnek.

Jenson Button is úgy gondolja, a városnak jót tenne, ha a Forma 1 odalátogatna: „azt gondolom, nagyon látványos lenne egy Londoni Nagydíj, ráadásul tovább erősítené a város státuszát, miszerint a világ egyik legnagyobb sport fővárosa.”

Azonban a londoni forgatagban nem lenne könnyű versenyt rendezni, ugyanis Anglia "szívét" elég nehéz dolog lezárni, egy egész hétvégére (ha nem lehetetlen).

Facebook.png

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr44622195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása