Forma 1 blog

Forma 1 blog

Button a poros ívről majdnem lerajolta Vettelt- Japán nagydíj rajtelemzés

2011. október 10. - f1-forma1.blog.hu

Sebastian Vettel squeezes Jenson Button onto the grass away from the startJenson Button a poros ívről rajtolt, mégis, hogyha Vettel nem szorítja le a fűre, akkor valószinüleg elsőként fordult el az első kanyarban. Buttonon kívül Di Resta, illetve Schumacher alkotott maradandót.

 

 

 

 

A rajt:

 

Vettel viszonylag jól kapta el a rajtot, azonban nem olyan jól mint Jenson Button, aki a belső ívet választotta az előzéshez, ekkor Vettel egy kicsit vitatható mozdulattal Buttont a fűre terelte. A futam után Button azt mondta, hogy ha nem vette volna el a gágzról a lábát, akkor valószínüleg óriási karambol lett volna a vége.

Hamilton nagyjábol olyan szépet rajtolt, mint Button, majd dícséretre méltóan előzte meg, és egy elég rövidet fékezve betette autóját Vettel és Button közé.

A kettő Ferrari tőlük szokatlan módon nem szereztek semmi előnt a rajtnál. Pár másodpercig azt lehetett hinni, hogy a tiszta ívről rajtoló Alonso körbeautózza Massát, azonban erre nem került sor, ugyanis Alonso elvette a gázról a lábát, és szépen besorolt Massa mögé.

Webber talán először az évben nem vesztett pozíciót a rajtnál, azonban ezt is elég nehezen kivitelezte, ugyanis Schumacher a 8.helyről olyan szépet rajtolt, hogy elkezdte már Webbert támadni, valószínüleg meg is lett volna, ha Alonso nem veszi el a lábát a gázról, ugyanis így a hétszeres világelsőnek is le kellett lassítania, így Webber simán otthagyta.

The cars sweep through turn two    Paul Di Resta is maradandót alkotott. Sajnos az időmérőn se ő, se pedig Sutil nem jutott be a Q3-ba. Ezért a versenynek a 12.helyről vágott neki. A rajtnál beragadó Kobayashit még jobb ről, majd a kettő, lassan rajtoló Renault és  a mögéjük beragadt Sutilt már balról előzte meg. Így négy helyet javított.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr213292708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása