Forma 1 blog

Forma 1 blog

Vettel idei legrosszabb helyezését érte el hazai futamán

2011. július 24. - f1-forma1.blog.hu
A Nürburgringen Hamilton (McLaren) mellett Alonso (Ferrari) és Webber (Red Bull) állhatott fel a dobogóra

Első helyen végzett Lewis Hamilton, a Mclaren-Mercedes brit pilótája, aki ide második futamgyőzelmét ünnepli, Kína után Németországban is győzedelmeskedett 2008 világbajnoka. Mögötte az a Fernando Alonso végzett, akinek elfogyott az üzemanyaga, (szerencsére csak a levezető körben) és Webber szállította el a dobogóig. Mögötte a "taxis", Mark Webber végzett.

 

Előzmények

Szemerkélő esőben, és nedves aszfalton indult a német nagydíj, minden autó slick gumin indult, mert annyira nem volt vizes az aszfalt, hogy eső gumit rakjanak fel.

A rajt

Hamilton lerajtolta Webbert, Alonso pedig Vettel elé került, azonban a slick gumin kicsúszott, így elment mellette Vettel. A kettő Ferrari támadási pozícióba került, Alonso Vettelt, Massa már megint Rosberget támadta. Legtöbbet Kobayashi jött előre, a 17. helyről a 12.-re jött fel. Massa beragadt Rosberg mögé, de nem tudta megelőzni a Hamilton mindenkit maga mögé utasított a Nürburgringen. Mercedest, pedig nem volt Rosberg ezüst villámjában KERS.  Alonso a 8. körben megelőzte Vettelt, és nyomába eredt Webbernek. Vettel ráhajtott a vizes fűre, és megpördült az autó, így megérkezett a szokásos Massa-Rosberg pároshoz.

Heidfeld nem tudott hazai közönség előtt bizonyítani

A 12. körben Heidfeld meg akarta előzni Buemit, azonban Buemi nekiment Heidfeld autójának, így Heidfeld feladni kényszerült a versenyt. Webber megérkezett Hamilton mögé, a sárga zászló alatt, és megelőzte őt, azonban Webber nem maradt túl sok ideig a vezető pozícióban, ugyanis Hamilton rögtön visszaelőzte őt, mögéjük pedig megérkezett Alonso. Webber kettő körrel korábban jött ki mint Alonso és Hamilton, így eléjük került. Vettel eközben Massa mögé ragadt be, mindketten megelőzték Kobayashit, majd Petrovot is. Azonban mivel előbb jött ki Webber, ezért minden körben kapott egy pár tizedet Hamiltontól, és Alonsotól, ezért behozták a hátrányt Webberrel szemben. Hamilton bejött a boxba, korábban, mint Alonso. Úgy nézett ki, hogy Alonso Hamilton elé fog megérkezni, azonban Alonsonak hidegebb volt a gumija, mint Hamiltonnak, így simán elment mellette, már a második kanyarban.

Jenson Button Mclarenjének hidraulikus problémái voltak, így be állt a boxba, és kiszállt az autóból, tehát ő is kiesett. Az élmezőnyben óriási csata volt: mind a hárman kettő másodpercen bellül voltak egymáshoz képest. Vettel megérkezett Massa mögé, és támadási pozícióba került, azonban csak a verseny utolsó körében került a Brazil elé.

Hamilton korábban cserél kereket


2011 German Grand Prix

Hamilton a vártnál korábban, az 52. körben jött be a boxba, Alonso viszont rosszabb köröket futott, mint Hamilton, így kettő körrel később be hozták Alonsot. Hamilton meglepetésre gyorsabb köröket futott friss keményem, mint Webber lágy keveréken. Ezzel Webber Alonso mögé került, a 3. helyre, és ez volt a befutók sorrendje is.  Massa és Vettel egyszerre jött ki a boxba, az utolsó körben, Massa kerékcseréjét elrontották, így Vettel Massa elé került.

Alonso taxizik

2011 German Grand Prix

 

 

Alonso benzinje a levezető körön elfogyott, ezért leállt a pálya szélén, és beült Webber autójába, aki bevitte őt a célba.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr893093923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása