Forma 1 blog

Forma 1 blog

Christian Horner komolyan elbeszélget Webberrel

2011. július 12. - f1-forma1.blog.hu
2011 British Grand Prix

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Brit nagydíjon arra kérte pilótáját, Mark Webbert, hogy ne előzze meg a nála jóval lassabb csapattársát, Vettelt. Ezt a "parancsot" Webber nem teljesítette, és mindent megtett annak érdekében, hogy csapattársa előtt érjen célba, azonban ez nem sikerült.

Horner azt nyilatkozta a futamot követően, hogy csak azért szóltak Webbernek, mert nem akartak kockáztatni. Elmondta, hogy nagyon meglepte őt Webber viselkedése. Azt mondta, hogy ezzel veszélybe sodorta a csapatot, és értékes pontokat kockáztatott.

„Meg tudom érteni Mark frusztrációját, de ha fordított a felállás, akkor is ugyanez történik. Néhány éve ugyanez történt Törökországban Sebastiannal, a csapat szempontjából tehát semmi értelme annak, hogy kockázatos helyzetbe hozzuk autóinkat.”

„Ráadásul láthattuk Massát és Hamiltont az utolsó kanyarban, ahol majdhogynem összeütköztek, tehát semmi értelme nem volt annak, hogy az utolsó néhány körben küzdeni hagyjuk őket.”

„Mark nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyta az utasítást és nem tett eleget a kérésnek.”-nyilatkozta Horner.

Majd azt is elárulta, hogy egy privát körülmények között zajló megbeszélést szeretne folytatni az ausztrállal.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr613061782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.07.13. 10:03:36

Fegyelmezetlen Red Bull-os banda. Ilyen Sch Mercijénél nem fordulhat elő!!

schumi-fan 2011.07.13. 10:06:13

Fegyelmezetlen Red Bull-os banda. Ilyesmi Sch Mercijénél nem fordulhat elő!!
süti beállítások módosítása