Forma 1 blog

Forma 1 blog

Felipe Massa

2011. július 04. - f1-forma1.blog.hu

A következő versenyző Felipe Massa, aki majdnem bezsebelt egy világbajnoki címet, már csak 1 pont hiányzott volna, lássuk, hogy miként jutott el idáig!

 

Adatok:

 

Név: Felipe Massa

Csapat:Ferrari

Világbajnok:-

Pole pozíció:15

Futam győzelem:11

 

Pályafutása:

Massa kilenc éves korában kezdett el gokartozni. A legjobb eredménye ebben a szériában a brazil gokartbajnokságon megszerzett 3. hely volt.

1998-ban kezdett el forma autókkal versenyezni, a Forma Chevrolet szériában az 5. helyet szerezte meg, majd a következő évben ő nyert. Majd 2001-ben győzedelmeskedni tudott a forma-3000-ben. Erre a teljesítményre felkapta a fejét a Sauber-Petronas csapat, aki leszerződtette a brazilt 2002-re. Azonban csak 4 pontot szerzett, így a csapat nem hosszabította meg a szerződést.

2003-ra ülés nélkül maradt, menedzsere a Ferrari csapatfőnökének fia lett, így tesztpilóta lehetett a Ferrarinal.

2004-ben a Ferrari kérésére a Sauber Petronas ismét leszerződtette, ebben a szezonban már 12 pontot gyűjtött, de csapattársához képest a hátránya még mindig 10 pont volt.

2005-ben is ennél az istállónál maradhatott. A Brazil 11 ponttal a tizenharmadik helyezést érte el.

2006-ban a Ferraritól távozott Rubens Barrichello, így Massa került a helyére. Megszerezte élete első dobogós, majd első helyét is, így a 3. helyen végzett az év végén.

2007-ben már Schumacher visszavonulót fújt, így Massaval a Ferrari meghosszabbította a szerződését. Új csapattársa pedig a finn Kimi Raikönnen lett. Ebben az évben hatszor indult pole pozícióbol, de ennek ellenére csak három versenyt nyert meg. Az év végén csapattársa világbajnok lett, míg Massa a negyedik helyen végzett.

2008-ban csak egy ponttal maradt le a világbajoki címről. A második helyen végzett. Hat pole pozíciót, valamint hat futamgyőzelmet is szerzett.

2009-ben nem alakult jól minden a csapatnál, a sok szbaály változtatáshoz nem alkalmazkodott jól a csapat, ráadásul még egy súlyos balesetet is szenvedett a brazil pilóta: a magyar nagydíjon Rubens Barrichello autójáról leszakadó rugó fejbe találta őt. Így ki kellett hagynia a szezont.

2010-ben Alonso lett a csapattársa, aki majdnem mindig előtte végzett, év végén a 6. helyet szerezte meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr143039476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.07.05. 23:13:28

Olvastam, jó hosszú anyag. Ja, és szép.
süti beállítások módosítása