Forma 1 blog

Forma 1 blog

A Pirelli nem engedélyezné a kerékcserét, piros zászló alatt

2011. június 04. - f1-forma1.blog.hu

Paul Hembery, a Pirelli motorsport főnöke két okból kifolyólag tiltaná be a piros zászló alatt a kerékcserét.Az első az az,hogy ha a versenyfelügyelők nem engedélyezték volna, a kerékcserét, akkor Vettel kénytelen lett volna végigmenni a lágyon, ez egy jó reklám lett volna a cégnek. A másik ok az az ,hogy a nézők egy izgalmasabb versenyt láthattak volna.

Az  új szabályok megengedik, a régiek nem, a kerékcserét a piros zászló alatt. Míg az nem kérdés, hogy Hamilton Mclarenjének hátsó, "lógó" szárnyának helyreállítására engedélyt adnak-e. De egy gumicsere engedélyezés Paul Hembery szerint már túl sok.

Én, személy szerint teljesen egyet értek vele, ugyanis ha nem jön a piros zászló, akkor nagy valószínűséggel Vettel nem végzett volna az élen.

„Az előzés luxuscikk ezen a pályán, ezért a stratégiai vetület, az egy-, két- vagy háromkiállásos taktika extra izgalmakat tehet a versenyhez. Szerintem kár, hogy megengedték, hogy a piros zászló alatt cseréljenek, mert [az első három helyen futó Vettel, Alonso és Button] mindannyian más stratégián voltak, a gumijaik eltérő kopási fázisban voltak. Emiatt sajnos nem láthattuk az izgalmas stratégiai játék végkifejletét” – mondta a Pirelli motorsport főnöke.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr472957631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.06.06. 10:14:51

Igaza van a Pirellinek!!!! Mázlista, csaló Vettelke!!! Schumi is előrébb jöhetett volna eggyel!!! De a cikk jó.

f1-forma1.blog.hu · http://f1-forma1.blog.hu/ 2011.06.08. 21:47:19

Kedves Uram/Hölgyem!
Schumacher nem lehetett volna előrébb eggyel, ugyanis motorhiba miatt kiesett a verseny felénél.
www.f1-forma1.blog.hu
süti beállítások módosítása