Forma 1 blog

Forma 1 blog

BRÉKING: a HRT nem indulhat a szezonnyitó futamon

2012. március 17. - f1-forma1.blog.hu

Narain Karthikeyan, HRT, Melbourne, 2012 A Hispania Racing Team (HRT) a 107%-os szabálynak köszönhetően idén sem indulhat a szezonnyitó, Ausztrál nagydíjon. Majdnem ugyan az a helyzet, mint tavaly, semelyik HRT sem tudta magát kvalifikálni a szezonnyitóra.  Tavalyhoz képest csak annyi a különbség, hogy idén a  Virgin Marussia felvette a kesztyűt és kvalifikálta magát a futamra.

 

 

 

Szerintem elég kínos ez a helyzet. Egyáltalán azt sem értem, hogy ha nem tudtak részt venni a Barcelónai teszteken, akkor most, mikor itt volt három szabadedzésnyi  lehetőség, miért nem használják ki? A 2012-es autóval Melbourne előtt mindössze 100 km-t tettek meg. Ezek után nem értem miért mentek ilyen keveset a szabadedzéseken. Így nem fogják megismerni az autót...de mindegy, legalább Karthikeyan nem tarthat fel senkit és kettővel kevesebb autót kell lekőröznie az élbolynak. 

Ezzel szemben a Marussia úgy látszik némileg fejlődő képes. Tavaly ugyan úgy, mint a HRT, nem tudtak indulni, idén viszont 2 másodperccel gyorsabbak. Ez a különbség valószínűleg a McLarentől kapott komoly fejlesztési  csomagnak köszönhető. A Marussia annyival is jobb, hogy bár a kocsiban nincsen KERS, azért az autó az energia visszanyerő rendszer köré van építve.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr294322534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2012.03.17. 20:27:59

Ez a HRT egy nagy kalap szar, de majd Schumika most jól odaver mindenkinek Ausztráliában. Eljött az ő (mi) ideje (időnk)!
Schumidubidúúúúúúú!

f1-forma1.blog.hu · http://f1-forma1.blog.hu/ 2012.03.17. 21:03:16

Lehetséges. A Mercedes elég jónak tűnik..majd meglátjuk. Csak ne ütközzön már megint :)
süti beállítások módosítása