Forma 1 blog

Forma 1 blog

Best of Ecclestone

2012. március 13. - f1-forma1.blog.hu

Mr.Forma 1-nek, vagy ahogyan többen ismerik, Bernie Ecclestone-nak van és volt  pár furcsa gondolata és ötlete. Ezekből összeszedtük a legjobbakat.


 Mr.E, A cirkuszigazgató, Mr.Forma 1- mindenki tudja, hogy kiről van szó. Bernie Ecclestonról, a Forma 1 kereskedelmi jogait birtokló 81 éves birt milliárdosról. Neki köszönhetjük, hogy a Forma 1 ma ott tart, ahol, valamint azt is, hogy hazánkban 1986-óta rendeznek f1-es futamokat. Bár Mr.E már 81 éves, még mindig vannak ötletei. Ezek rendszerint azt a célt szolgálják, hogy a futamok izgalmasabbakká váljanak.

Ugratók a pályákra

Ezt az ötletet tavaly Petrov meg is valósította, Malajziában lecsúszott egy kicsit a pályáról és ráment 250 km/h-val egy buckára. Következmény: Petrov egy kicsit repült, majd landolva eltörte a kormányfelfüggesztését.  Ezek után Ecclestonenak az az ötlete támadt, hogy a futamokat fel lehetne dobi azzal, ha ugratókat építenének, amikre a versenyzők hivatalosan is ráhajthatnak. Azt, hogy Ecclestone ezt a kijelentését nem gondolta-e komolyan csak remélni tudom...

Levágható kanyarok

Úgy gondolom, hogy a másik furcsa ötlete Mr.F1-nek az volt, hogy olyan kanyarokat szeretett volna építtetni, amiket le lehet vágni (természetesen nem a füvön kellene átgázolniuk a pilótáknak, hanem egy betonból kiépített szakaszon). Azonban ezeket a kanyarokat nem vágyhatják le a pilóták bármikor...Minden vezető a futam alatt 5-ször vághat le egy kanyart. Ettől a megoldástól Ecclestone azt várta, hogy sokkal több előzést láthatunk majd az f1-ben...Azért valljuk be, a DRS egy kicsit jobb ötlet.

Mesterségesen vizesített pálya

 Mindenki szereti, ha karambolokkal, ütközésekkel teli egy futam, ettől izgalmas egy verseny. Mr.E úgy gondolta, hogy ezt egyszerűen el lehet érni: csak minden kanyarba kell építeni egy locsolórendszert, amit futam közben néha be, néha ki kapcsolnak. Bár elsőnek nagyon nevetségesnek hangzik ez az ötlet, másodszorra már nem az, ugyanis rádöbbentem: nem is olyan rossz gondolat. Persze nem minden futamon, de néha megtehetnék, ugyanis az biztos, hogy izgalmasabbak lennének tőle a futamok.

A HRT és a Marussia kapja meg a McLaren vagy a Red Bull kasztniját

Ez a gondolat körülbelül két hete jutott az eszébe. Az ötlet a következő: a kettő legkisebb csapat, a HRT és a Marussia megkaphatná a McLaren és a Red Bull tavalyi autóját, amit tetszés szerint tovább fejleszthetnek. Ez egyedül azért lenne hülyeség, mert nem csak a Marussia és a HRT kérne autót, hanem biztos a Caterham, a Williams, a Force India..STB szóval az egész mezőny. Ki ne lenne kíváncsi a Red Bull tavalyi diffúzor megoldására, vagy bármi másra?

Cikkünk végeztével elmondom, hogy Ecclestone az egyik leggazdagabb angol. Egyszer felkerült a top 10-be is. Ezt remekül szemlélteti az, hogy pár éve vásárolt egy egyedülállóan szép kastélyt, óriási szobákkal (sőt azok nem is szobák voltak, hanem inkább termek). Azonban pár héttel a beköltözés után a falra felszereltek egy táblát, amire a következő volt kiírva: "eladó". Mindenki azt hitte, hogy annyi lehet egy ekkora háznak a rezsije, amit még Bernie Ecclestene sem tud fizetni...nos hát ez nem teljesen így történet. Ecclestone csak azért adta el, újdonsült házát, mert a garázst túl kicsinek találta, mindössze 23 autónak (!!) volt hely a garázsban, és a bővítés drágább lett volna, mint ha egy új ház vétele.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr604314431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása