Forma 1 blog

Forma 1 blog

Bemutatkozik az RB8!!

2012. február 06. - f1-forma1.blog.hu

redbull.jpgA Red Bull  nem csinál túl nagy ügyet, autója leleplezéséből: ma délután egy grafikát és egy rövid videót közölt az RB8-kódjelet viselő konstrukcióról. Képekért, és rövid elemzésért katt a továbra!

A Redbull főtervezője bevallotta, hogy a RB8, csakúgy, mint az RB7, az RB6 tovább fejlesztett változata. Ezt igazolja az is, hogy ha ránézünk az autóra, akkor olyan nagy különbséget nem látunk a tavalyi és az idei modell között.

Egyetlen nagy különbség fedezhető fel: az orrkúp. Ezt már hatodszorra írom le, de a Red Bull orrkúpja más, mint a Ferrarijé, vagy bármelyik másik csapaté, ugyanis amellett, hogy "kacsacsőrű", észrevehető az is, hogy ott, ahol elkezd az orrkúp lejteni, van egy kis vízszintes lyuk. Ez valószínűleg a tavaly betiltott F-csatorna egyik változata, ami megkönnyíti a levegő áramlását a hátsó szárnyhoz (ilyen a tavalyi Mercedes orrkúpján fellelhető kicsi lyukacska is), de az is elképzelhető, hogy csak a fékeket hűtik vele.

rb4_640.jpg 

Valamint ha az alábbi képeket tanulmányozzuk, akkor észrevehetjük, hogy ott, ahol az első szárny véget ér, az autó orrkúpja egészen a végéig lefelé görbül, így az autó alá irányítja a levegőt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr284072696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f1-forma1.blog.hu · http://f1-forma1.blog.hu/ 2012.02.06. 22:39:07

Baromira kíváncsi vagyok, hogy mifenének görbül a Red orra lefele. Sch így is, úgy is veri, majd ha bemutatja az autóját. Na arról is kellene egy ilyen ki pöpec cucc!
Schumi-fan
süti beállítások módosítása