Forma 1 blog

Forma 1 blog

A japán top 3 pontozása

2011. október 11. - f1-forma1.blog.hu

Fernando Alonso celebrates second place on the podiumMint ahogy azt már megszokhattátok az f1-forma1 blog minden futam után pontozza a top 3-at. Ez most se változott, lássuk, ki kapta a legtöbb pontot.

 

1.: Jenson Button (Mclaren-Mercedes) 10/10 pont

Button a rajtnál olyan jól jött el (ráadásul a poros ívről) ,hogy  támadási pozícióba is került, és megpróbált bebújni a címvédő mellé. Vettel tőle szokatlanul talán túl agresszívan is, de leterelte Buttont a fűre, így megelőzte Hamilton. Button, mint ahogyan azt minden futamon bebizonyítja: nagyon kíméletesen bánik a gumikkal. Most sem okozott csalódást, ugyanis megelőzte Hamiltont, aki a büntetéstől tartó Vettel őrületes tempóját szerette volna tartani. Ezek után tovább maradt kint, mint Vettel a lágy gumin, majd mikor bement, és kijött a boxból hirtelen Vettel előtt találta magát. Ez részben annak volt köszönhető, hogy Vettel iszonyú lassú felvezető kört produkált, részben pedig annak, hogy nagyon gyors volt Button a lágyon. A futam hátralevő köreiben pedig csak annyi dolga volt, hogy megtartsa az előnyét Vettellel és Alonsoval szemben. Az utolsó körökben azonban rohamosan kezdett lassulni Button (mint később kiderült az üzemanyag hiány és a gumitakarékosság céljából) azonban akkora volt az előnye, hogy ő nyerte a futamot.Sebastian Vettel crosses the line to become a double world champion

2.: Fernando Alonso (Scuderia Ferrari) 10/9.5 pont

Alonso a tiszta ívről kb olyat rajtolt, mint csapattársa, Massa a porosról. Az első kanyarig fej-fej  mellett érkeztek meg, mikor Alonso hirtelen belassított, így feltartotta Schumachert az előzésben, és nem tudta megelőzni Massat sem. A következőkben azonban elment csapattársa, és az egyre lassuló Hamilton mellett is. Így már a 3.helyen autózott. Rövidesen közel került a címvédőhöz, majd a harmadik kiállása után Vettel elé érkezett meg a boxból. Ekkor gondolom mindenki azt jósolta, hogy Vettel úgy is elmegy Alonso mellett, ugyanis a Ferrari köztudottam rosszul megy a keményebb keverékűn. És csodák-csodája, de Vettel nem tudta maga mögött tudni Alonsot (mondjuk rá is szóltak a boxból, hogy ne menjen bele semmi féle akcióba, és ne kockáztassák a címvédését.) Majd ezen a helyen is fejezte be a versenyt.

3.: Sebastian Vettel (Red-Bull Racing) 10/8 pont

Vettel rajtja nem volt rossz, azonban az elején majdnem belement egy olyan akcióba, amibe nem lett volna szabad: csatázni kezdett Buttonnal (ezzel még nincsen semmi baj) majd leszorította őt a fűre. Csak a versenybírák jóindulatán múlott, hogy Vettel nem kapott büntetést. Azonban látszott rajta az első néhány körben, hogy be volt szarva a büntetéstől, ugyanis olyan gyorsan kezdett el menni, hogy Hamilton alig bírta őt követni. Miután Button elment Hamilton mellett Vettel kihívóra talált, Button személyében. A kihívó azonban gyorsabbnak bizonyult, ezért Vettel idő előtt bejött a boxba...vesztére, ugyanis abban a gumiban biztos volt még legalább 2 kör. A felvezető köre pedig olyan rosszul sikerült, hogy csak csökkent az előnye, majd a jókor jó helyen lévő Button meg is előzte őt. Ugyanezt eljátszotta Alonsoval is, így a verseny hátralévő részében csak a Ferrari hátsó szárnyát nézhette.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr193295192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.10.19. 18:33:45

Helló Mester, baromi szépek a képek, jók a szövegek, csak a hülye Petrov miatt Sch-t nem lehetett értékelni. De ez van. Így tovább!

schumi-fan 2011.10.19. 18:34:33

Ja, elbasztam, ez az előző verseny volt... Van, hogy én ias lyukra futok.
süti beállítások módosítása