Forma 1 blog

Forma 1 blog

Rajt-cél győzelmet aratott Vettel Valenciában

2011. június 26. - f1-forma1.blog.hu


2011 European Grand Prix

Sebastian Vettel idén hetedszerre nyert, mögötte Fernando Alonso végzett, aki nagy csatát vívott a 3. helyezett, Mark Webberrel.

 

 

A rajt 

Webber nagyon jól elkapta a rajtot, Hamilton viszont nem, így megelőzte őt a kettő Ferrari. Button is rosszul rajtolt, megelőzte őt Rosberg.  Vettel egyre inkább szakadt le a mezőnyről, az előnye 2,8 tized volt Webberrel szemben, a 3. körben. Button Rosberg mögé ragadt be, majd a 6. körben megelőzte őt. Webber viszont nem szakadt le Vetteltől. Alonso a 9. körben már 1mp-en belül volt Webberhez képest, így használhatta az állítható hátsó szárnyat, de nem tudott közelebb kerülni Webberhez. Massa elfékezte magát, így Hamilton közelebb került hozzá.

 Nem várt kerékcserék

Elsőként Heidfeld ment be a boxba, őt Baricchello, és Kobayasi követte, a 12. körben. Hamilton is kijött a 13. körben. A 7. helyre jött vissza. Rosberg, majd Sutil is bejött a boxba.Webber is  bement már, a 14. körben. Hamilton elé jött be. Vettel és Alonso is kijött, ők az első helyre mentek vissza. Schumacher első szárny leszakadt, pedig az előző körben volt bent. Massat későn hozták ki, így Hamilton elment mellette. Karthikeyan nem engedte el Webbert, így Webber 1mp-el leszakadt Vetteltől. Alonso a 21. körben végre megelőzte Webbert. Így Alonso elindult Vettel után .

Hamilton nem hallgat a mérnökére

Hamilton egyre lassabb köröket futott, ezért behozták a boxba. Webber is bejött, 4. helyre jött vissza.

2011 European Grand Prix

 Hamilton egymás után futotta a leggyorsabb köröket. Alonso is bejött a boxba, őt megelőzte Webber. Vettel is kijött. Massa ismét lassulni kezdett, ezért behozták a boxba. Massa kerékcseréjét elrontották, ezért Hamilton megelőzte őt. Button közölte a csapattal, hogy nem működik a KERS.

Hamilton nagyon lassulni kezdett. Rosberg Algersuarit kezdte üldözni, majd kívülről, a második DRS zónábankívülről előzte meg. Hamiltonra rászólt a mérnöke, mert nagyon nyomta, erre Hamilton azt válaszolta, hogy nem tud lassabban menni. Webber a 43. körben bejött, és egy közepeset kapott. Ebben a körben még Hamilton is bejött, ő is közepes keveréket kapott. Alonso egyre gyorsabb köröket ment.  De Webber a közepes gumin is 1:42-es időt tudott menni. Massa a 49. körben bejött a boxba, Buttonnal egyetemben, mindkettőjüket megelőzte Hamilton. Vettel 10 mp-el vezetett Alonsnoval szemben, amikor megfutotta a verseny leggyorsabb körét.

Sutil Algersuarit támadta, a 8. helyért, de végül Algersuari megtartotta azt. Perez 1 box     kiállással teljesítette a versenyt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr393016315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.06.27. 10:23:47

Helló Mester!
Klassz a sorközi alcímezés!!! :-)))) Kezd az oldal csinosodni! Schmumi-fan
süti beállítások módosítása