Forma 1 blog

Forma 1 blog

Webber az első szabadedzés legjobbja

2011. június 25. - f1-forma1.blog.hu
2011 European Grand Prix

A szabadedzést Webber nyerte, mögötte Vitaly Petrov, és Fernando Alonso végzett. Vettel csak a 16. helyen zárt. Ennyire megérintette a Red Bullt az FIA korlátozása?

Elsőként Sebastian Vettel hajtott a pályára, aki jelenleg egy új beállítással kőrözget. Ezzel fog a Red Bull versenyezni a Brit nagydíjon. Ugyanis az FIA betiltja a fújt diffúzort.

Mindegyik pilóta lefutja az installációs körét.   Az első mért kört Nicko Hülkemberg futotta, aki megkapta a Valenciai szabadedzésére is Paul Di Resta Force Indiáját, ideje:1:47.942. Később Schumacher, és Rosberg is futott egy kört. Hülkemberg, D’ambrosio, Liuzzi, Heidfeld, és Schumacher van kint a pályán, akik már mért kört is futottak. Nicko Hülkemberg pár perccel később megcsúszott, és nekicsapta a Force Indiát a falnak. Az autó bal oldalát szépen összetörte.

A mezőny egyre aktívabbá válik,  Hülkemberg  balesete után 15 perccel Schumacher vette át a vezetést. A sorrend folyamatosan változott, mindig valaki más került az élre. Az első tíz versenyző sorrendben:  Schumacher, Ricciardo, Maldonado, Sutil, Alguersuari, Heidfeld, Hülkenberg, Alonso, Massa és Perez volt.

 

Karun Chanhok idén először lehetőséget kapott arra, hogy Trulli Lotusát tesztelje az első edzésen, azonban csak egy installációs kört tudott menni, mert a váltója elromlott. Karun nagyon csalódott volt.

45 perccel a vége előtt Alonso vezette az edzést, amikor Hamilton tudatta a csapattal, hogy nem működik a hátsó szárnya.

Webber megelőzte Alonsot, 10 perccel a vége előtt, az eredmény a következő volt: Webber, Petrov, Alonso, Hamilton, Heidfeld, Massa, Button, Sutil, Rosberg, Alguersuari, Schumacher, Perez, Maldonado, Vettel, Barrichello, Kobayashi, Ricciardo, Hülkenberg, Kovalainen, Glock, D’Ambrosio, Liuzzi, Karthikeyan, Chandhok.

Eközben a Sauber elmondta, hogy Sergio Perez biztossan autóba ül a hétvégén, tehát nem fog megismétlődni Montreal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr623014497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása