Forma 1 blog

Forma 1 blog

Az FIA a legújabb korlátozásával megállítja a Red Bull teljhatalmát

2011. június 21. - f1-forma1.blog.hu

A Nemzetközi Autómobil szövetség (FIA) egy új korlátozást vezetett be, amivel véget vethet a Red Bull időmérőn produkált teljhatalmának.

 

Az FIA először a fújt diffúzort tiltotta be, amit csak a Brit nagydíjtól nem lehet használni.  A Red Bull ugyanis egy különleges beállítással tudta eddig mindegyik időmérőt megnyerni. Aminek köszönhetően a kipufogó gázt akkor is a diffúzorra fújja, ha nem nyomják a gázpedált. Ezt a beállítást csak az időmérőn használják mert, ha hosszútávon megy a gáz a diffúzorra, akkor elromolhat a motor. Az FIA ezt már betiltotta, ami csak a Brit nagydíjtól fog érvénybe lépni.

Most azonban egy új korlátozást vezetett be.

Ez a legjobban a Renault motorral hajtott csapatokat fogja érinteni. Helmut Marko, mint ahogyan azt az f1-forma1.blog.hu is leírta, nem tartja igazságosnak az FIA döntését, mert az F-csatornát, és a dupla diffúzort is csak a szezon végén tiltották be.

Azonban a Nemzetközi Autómobil Szövetség révén lehet, hogy a Red Bull előnye már Valenciában megcsappan. 

Ugyanis az FIA bevezette, hogy a csapatok nem változtathatnak motorbeállítást az időmérő edzés és a futam között. Ebből kifolyólag még az is lehetséges, hogy ebben az évben először nem a Red Bullok fognak az élről rajtolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr713003641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása