Forma 1 blog

Forma 1 blog

Az első 5 versenyző értékelése a Kanadai futam után

2011. június 14. - f1-forma1.blog.hu

 

 

A kanadai nagydíj után az f1-forma1.blog.hu szokás szerint pontozza az első öt befutót. Lássuk ki mennyi pontot kapott!


 

Hely: 1.

Név: Jenson Button

Csapat: Mclaren

Pont:10/8.5

Button alapvetőleg egy jó versenyt futott, a rajtot jól elkapta, kihasználta Hamilton rosszul elsült manőverét Webber ellen, így elé tudott kerülni. Ám mikor Hamilton visszatámadott, akkor kilökte a saját csapattársát, ezért már jár egy pont levonás. Késöbb már reménytelennek látszott Button helyzete: a 14. helyen állt, és a 9. körben már kettőször is volt a boxban. Ám ekkor egy óriási döntés volt tőle ,hogy felrakta az inter madiet-et, mert így előrébb jutott 4 hellyel (és csőbe húzta Massat és Alonsot is). Amikor a piros zászló bejött már a 10. helyen állt. A verseny újraindítását követően már egyre gyorsabb volt, megelőzött nagyon sok versenyzőt, köztük Alonsot is megpróbálta. És itt volt a baj, ugyanis Alonsoval is összeért az autója, és kiesett ebből kifolyólag a Ferraris. Ő rakta fel az elsők között a Slicket. Ez egy nagyon nagy taktikai húzás volt, ugyanis mondhatni, hogy nagy részben emiatt nyerte meg a futamot. Majd az ahogyan Vettelt egy bakira késztette, ebben az évben először, azt nagyon jól csinálta.

Hely: 2.

Név: Sebastian Vettel

Csapat: Red Bull Racing

Pont: 10/9

Vettel jól rajtolt, megőrizte a vezető pozícióját, és már egyre jobban szakadt le Alonsotól. Ha nincsen ilyen sok Safety Car, akkor valószínűleg meg nyeri a futamot. De összességben nem volt túl nehéz dolga, egész végig csak egy támadást vert vissza, Alonsoét, az első körben, a rajtot követően. Ezek után már csak egy ember támadta, Button, az ő nyomását már nem bírta, és azonnal, ahogy 1 mp-en belül volt Button kicsúszott.

Hely: 3.

Név:Mark Webber

Csapat:Red Bull Racing

Pont:10/9.5

Webber a rajtnál egy kicsit be ragadt, bár pozíciót nem vesztett, de Hamilton már a nyakában lihegett, majd Hamilton kilökte őt, és Webber ezzel iszonyú sok pozíciót vesztett. Innentől már gyakorlatilag elszállt az esélye a győzelemre. Nagyon jól kijött neki az ,hogy a pálya mikor elkezdett száradni, ő rakott fel először Slicket az autójára, ezzel sorra futotta a leggyorsabb köröket, és ha Schumachert nem kell kettőször is megelőznie, akkor én még azt is feltételezném, hogy Button mellett ő is Vettel elé kerülne.

Hely: 4.

Név:Michael Schumacher

Csapat:Mercedes

Pont:10/10

 

Schumacher jól elkapta a rajtot, nem vesztett pozíciót, kihasználta a Hamilton-Webber karambolból származó előnyét, majd visszaverte Hamilton támadásait. De azért valljuk be, hogy ha nem egy Mercedessel van a forma1-ben, akkor még nyerhetett is

volna, ugyanis amikor Button mögötte volt, akkor úgy előzte meg őt, hogy idősebbek voltak már a gumiai. Tehát a Schumacher nem egy Mercedessel van akkor ő is mehett volna olyan gyorsan ,mint Button, így utolérve Vettelt, és leelőzni. Ő is képes lett volna rá, csak nem volt ilyen lehetősseége. Nagyon elégedet lehet evvel az erredményével, ami az idei legjobb.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr262984368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.06.15. 09:27:14

Szép meló volt, jó az értékelés. Nem csak Sch-é. Netuddki
süti beállítások módosítása