Forma 1 blog

Forma 1 blog

BRÉKING: Hamiltont a rajtrács végére sorolják!

2012. május 12. - f1-forma1.blog.hu

Lewis Hamilton, McLaren, 2012 Spanish Formula 1 Grand Prix, Formula 1Az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy Lewis Hamiltont hátrasorolják, a rajtrács legvégére, ugyanis a britnek nem volt elegendő üzemanyaga ahhoz, hogy visszatérjen a boxba. Ezzel Maldonadoé a pole!

 

 

 

 

 

 

Lewis Hamilton a mai napon megszerezte a McLaren 150. polepozícióját, azonban az öröm nem tarthat sokáig, ugyanis az angolra rászólt a csapat a levezető körben, hogy állítsa le a motort, mert technikai problémák léptek fel. Hamilton engedelmeskedett, és leparkolt a McLarenjével a pálya szélére.

A vizsgálat során kiderült, hogy az autóban csak 1,3 liter üzemanyag volt, mely nem volt elegendő ahhoz, hogy az MP4-27 visszatérjen a bokszba, ugyanis ahhoz 2 liter szükséges.

Az FIA szabálykönyve szerint csak akkor lehet félreállni időmérő után, ha vis maior helyzet áll elő, és az, hogy elfogyott a benzin, nem számít vis maiornak.

Martin Witmarsh, a McLaren csapatfőnöke azt mondta, hogy technikai probléma miatt állították le az autót, az csak véletlen, hogy éppen akkor fogyott el. Pár órával ezelőttig az FIA és a McLaren tárgyalásokat folytatott egymással,   azonban a McLaren elbukott a meghallgatásokon. A McLaren azt hozta fel indoknak, hogy az üzemanyag feltöltő szerelő a töltés helyett véletlenül a szivattyú gombját nyomta meg, ezt az FIA viszont nem fogadta el.

A fordulat az, hogy a Nemzetközi Autómobil Szövetség nem csak a Q3-ban futott, brutálisan gyors 1:21.707-es körét vette el Hamiltonnak, hanem az összeset, a Q1-ben és a Q2-ben futottakat is, ezért a 2008-as bajnok a mezőny legvégéről fogja várni a rajtot.

Ezzel Pastor Maldonado megszerezte élete első pole pozícióját, a Willimas FW34-es konstrukcióval. A McLaren erre reagáló közleményében azt írta, elfogadja az ítéletet, és mostantól arra koncentrál, hogy a versenyen minél több pontot szerezzen Hamiltonnal

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr834504303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása