Forma 1 blog

Forma 1 blog

Mark Webber

2011. július 01. - f1-forma1.blog.hu

 

Mark Webber, Red Bull Racing

Az f1-forma1.blog.hu "pilóták" című rovatának a következő alanya Mark Webber, aki másodszámú pilótának érzi magát, Vettellel szemben.

 

Adatok:

Név:Mark Webber

Csapat: Red Bull

Világbajnok: -

Pole pozíció:7

Futam győzelem:6

 

Pályafutása:

Webber a többi versenytársához képest igen későn, "csak" 14 évesen kezdett el gokartozni. 1992-ben megnyerte az állami bajnokságot, majd 1994-ben indult először forma- autóval, a Forma-Ford bajnokság összesített eredményében a 14. helyet érte el.

1997-ben tovább lépet a Forma-3 ba, itt év végén a 4. helyet érte el.

2000-ben már a forma1-es Arrows csapat hivatalos tesztpilótája lett, ám itt nem kapott vezetési lehetőséget, ezért inkább a Benetton-hoz szerződött, 2001-ben.

Flavio Biatore juttatta be a forma 1-be, ahol a legkisebb csapat, a Minardi szerződtette le, ahol az elsőfutamán az 5. helyen végzett, ami egy óriási bravúr-nak számított, ugyanis a Minardi 1999-óta (3 éve) nem végzett pontszerző helyen. Az év további részében nem szerzett pontot, de csapattársát mindig maga mögé utasította.

A jó teljesítmény meghozta gyümölcsét, 2003-ban a Jaguar csapathoz szerződött. Itt 15 pontot gyűjtött, ezzel a 10. helyen végzett, míg csapattársa 1 pontot sem szerzett.

2004-ben is a Jaguarnal maradt, ebben az évben csak 7 pontot szerzett. A Jaguart ebben az évben felvásárolta a Red Bull, így Mark-nak új csapatot kellett szereznie, talált is, méghozzá az előzőnél jobbat, a BMW-Williams-et. Itt az év végén 36 pontot gyűjtött, amivel a 10. helyen zárt.

A következő évet is ennél a csapatnál töltötte, de már nem a BMW hajtotta az autót, ezért Webber motorhiba sokszor elromlott, a hazai futamon az első helyről kellett feladnia a versenyt, motorhiba miatt, majd a második helyen autózott, amikor ismét elfüstölt. Ezért az év végén csak 7 pontot szerzett.

2007-ben a Red Bull-hoz került, ahhoz a csapathoz, amelyik régebben felvásárolta a Jaguart. De ennek a csapatnak is sok motorhibája volt, és éppen akkor, amikor Webber pontszerző helyeken autózott, így csak a 12. helyen fejezte be az évet.

2008-ban már előrébb végzett, mint csapattársa, David Coultard, de még csak a 11. helyen fejezte be az évet.

2009-ben egy új csapattársat kapott, Sebastian Vettelt. Ebben az évben megszerezte eső futamgyőzelmét, majd még egyszer nyerni tudott, a pontversenyben a 4. lett, csapattársa, Vettel a 2. helyen végzett

2010-es évet is a Red Bull-nál töltötte. Webber másodszámú pilótának érezte magát, ugyanis a csapat leszedte az ő első légterelőjét, és inkább Sebastian Vettelnek adták oda, aki összetörte a sajátját, ezzel Vettel nyerte az időmérőt, Webber előtt. Egészen az utolsó percekig harcban állt a v.b-címért, de végül csak a 3. helyen végzett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr393030735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása