Forma 1 blog

Forma 1 blog

Versenyzők pértékelése a Spanyol nagydíjjat követően

2011. május 22. - f1-forma1.blog.hu

 

Sebastian Vettel 10/9,9

Vettel egy egész szépet rajtolt a verseny elején, megelőzte Mark-ot, viszont Alonso elment mellette, ezért adtam neki 9,9-et. Vettel ezek után némileg megnyugodhatott, mert Hamilton akkor még nem lihegett ott a nyakában. Ám ahogyan megérkezett a nyakába Vettel gyönyörűen védekezett, és nagyon szépen autózott, hol KERS-el ,hol a nélkül. Sőt ami még szebb az az ,hogy Hamilton akkor sem tudta megelőzni őt, mikor nem volt KERS az autójában.Úgy gondolom ,hogy Vettek most aztán igazán megérdemelte ezt az első helyet.

Lewis Hamilton 10/9.5

Hamilton egy kicsit elrontotta a rajtot,  Alonso úgy elment mellette, hogy nem igaz. Ezután nem volt könnyű dolga: előtte volt Alonso, Vettel, és Webber is. Innen nagyon ügyesen kiverekedte magát. És egyre inkább támadta Vettelt. A rajtnál történő figyelmetlensége miatt, és mert nem tudta megelőzni a „KERStelen”Vettelt adtam neki 9.5 pontot.

Jenson Button 10/8

Button rontotta el a legjobban a rajtot, az 5. helyről a 10. helyre esett vissza, ami nagyon sok.késöbb az új gumik jóvoltából nagyon szépen megelőzte Webbert, és Alonsot is. Ezután a jó taktikának köszönhetően a harmadik helyre futott be. Nem volt rossz versenye Buttonnak, de nem is ez volt a legjobb.

Mark Weber 10/7.5

Webber elrontotta a rajtot, Alonso, és Vettel is elment mellette. Ezután nem tudta tartani a tempót a riválisokkal. A negyedik helyen ért célba. Simán lehetett volna harmadik, ha egy kicsit jobban nyomja a végén.

Fernando Alonso 10/7

Alonso nagyon jól elkapta a rajtot, hogyha úgy folytatta volna, ahogyan elkezdte a versenyt, akkor 10/11 pontot adtam volna, de ez a verseny további szakaszaiban már nem így alakult. Lehet ,hogy az autó hibájából, de nem tudott lépést tartani senkivel. Egyszer le is körözték, tehát Alonsonak nem volt túl jó versenye. Ráadásul olyan lassú volt, hogy Webbert egész végig feltartotta.

Michael Schumacher 10/8

Scuhumacher már a rajtnál 3 pozíciót szerzett. Ezután nagy nehezen behozta a Mercedest a 6. helyre, ami a legjobb eredmény volt ebben az évben.

 

Nicko Rosberg 10/6

Rosberg egyet sem előzött, legalábbis egy olyat sem ,amire azt mondanám ,hogy „ hűű ez aztán jó volt”. Ráadásul csapattársát nem tudta leverni, akit majdnem minden futamon lever.

Nick Heidfed 10/9

Heidfeld  autó hiba miatt csak a 24. helyről tudott rajtolni. Ehhez képest a 8. helyen végzett. Azért nem kapott 10/10-et, mert Webber a török nagydíjon a 18. helyről a 3.ra jött fel. De Heidfeld mindent összevetve nagyon jó versenyt futott, hisz megelőzött 16 versenyzőt.

Sergio Perez 10/8

Perez első pontszerző helye az évben. Ez egy igen jó eredmény. Ráadásul Perez nem rajtolt egy túl jó pozicóból sem. És maga mögött tudta hagyni a Renaultos Petrovot, aki a 6. helyről indult.

 

 

Kamui Kobajashi 10/8

Kobajashim a 18. helyről rajtolt. Azért nem adtam neki több pontot, mert nem újonc a szezonban, mint Perez, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy Webber a 18. helyről a 3. helyre ért fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr332924466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.05.23. 10:12:39

Helló Mester!

Nagyszerű, hogy értékeli a versenyzőket, csak az a baj, hogy Schumidubival nagyon szőrös a szíve. Lehetne engedékenyebb, nem? Schumi-fan

f1-forma1.blog.hu · http://f1-forma1.blog.hu/ 2011.05.24. 15:08:34

Kedves hölgyem/uram!
Teljesen reálisnak tartom a 8 pontot. Még gondolkoztam is rajta, hogy legyek-e ilyen jóindulatú,és ,hogy nem sok-e ez egy kicsit.
süti beállítások módosítása