Forma 1 blog

Forma 1 blog

Kacsacsőrű mezőny 2012-ben?

2012. február 03. - f1-forma1.blog.hu

kacsacsőrű ferrari.pngA Ferrari és a Force India is bemutatta ma a 2012-es autóját. Mind a kettőnek "kacsacsőre" lett. Ezzel egyre valószínűbbé vált, hogy a McLaren lesz az egyetlen csapat, kacsacsőr nélkül.

 

A Caterham mutatta be az első, 2012-es autót. Mindenkinek feltűnt, hogy a zöld autó orra leginkább egy kacsacsőrű emlősére hasonlít. 

Erre a szokatlanul furcsa, agresszív mérnöki megoldásra azért volt szükség, mert az FIA idén hozott szabályzata szerint az autó orrkúpjának közelebb kell lennie a földhöz.

Eddig a Ferrari, a Caterham, a Force India, és a Sauber (csak Peter Sauber, a csapafőnök mondta el szóban, hogy elkerülhetetlen ez a megoldás) jelentette be, hogy idén kacsacsőrrel fognak versenyezni. Eddig négy autót mutattak be, amiből csak a Mclarennek nincsen kacsacsőre, tehát 3/1 a  fura orrmegoldás javára. 

Az is elképzelhető, hogy a Mclaren lessz az egyetlen csapat, akik nem ezzel az orrmegoldással vágnak neki a téli teszteknek. Ez vagy óriási előny, vagy óriási hátrányt fog eredményezni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr94059417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása