Forma 1 blog

Forma 1 blog

Hivatalosan is vége a diffúzor botránynak

2011. július 15. - f1-forma1.blog.hu

Az FIA tegnap, azaz csütörtökön megerősítette, hogy a csapatok egyértelműen úgy döntöttek, hogy ne legyenek korlátozások a diffúzor terén, ami így csak a Brit nagydíjon volt érvényes.


 

Az f1-forma1.blog.hu elsők között számolt be Önöknek arról, hogy a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) pár hónapja bevezetett egy korlátozást, a diffúzorok terén, ez a korlátozás nem engedte meg, hogy a motorok fojtószelepe gázlevételkornál is teljesen nyitva legyen.

Mivel a tilalom miatt egyes csapatok úgy érezték, hogy hátrányba fognak kerülni, az FIA úgy határozott, hogy ha minden csapat egyet ért, akkor a Brit nagydíj után mellőzni fogja a szigorítás. Ez eddig szép, és jó, azonban a Sauber, és a Ferrari nem egyezett bele a korlátozás megszüntetésébe, mivel úgy érezték, hogy őket ez nem hátráltatja. Tegnap viszont megtört a jég, és mindkét csapat beleegyezett a korlátozás feloldásába.

"Száz százalékos egyetértés alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a csapatok visszatérhetnek a Valenciában használt motorelektronikai programokhoz, vagyis a beállításokat szabadon megválaszthatják, de az időmérő és a verseny között nem frissíthetik a szoftvert"-mondta Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója 

Ez pedig azt jelenti, hogy csak a Brit nagydíjon nem lehetett alkalmazni a fújt diffúzort.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr853069348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.07.15. 10:11:23

Nagyon szép dolog, hogy "Az f1-forma1.blog.hu elsők között számolt be" a hírről. Legközelebb meglesz az első hely is!!! Mint Sch-nak is. Csak ki kell várni. Szép munka.
süti beállítások módosítása