Forma 1 blog

Forma 1 blog

Az első három versenyző értékelése az Európa nagydíj után

2011. június 28. - f1-forma1.blog.hu

 

2011 European Grand Prix

Mindegyik nagydíj után az f1-forma1.blog.hu szokás szerint pontozza az első három befutót. Lássuk ki mennyi pontot kapott!


 

 

 

 

Rajtolási pozíció:1.

Hely:1.

Név:Sebastan Vettel

Csapat:Red Bull Racing

 

Pont:10/10


Vettel rajt-cél győzelmet aratott Valenciában, nem volt benne egy csatában sem. A rajtot jól elcsípte, megtudta tartani az első helyét, ami nem volt olyan könnyű, ugyanis a kettő Ferraris nagyon jól rajtolt. Ezek után nem volt túl nehéz dolga, egész végig az élen autózott. A rajt utáni körökben már kiépített egy akkora előnyt, a mögötte autózó Webber/Alonso ellen, hogy azt az egész futamon tudta tartani. Vettel egy jó versenyt futott, nem kellett sok mindent csinálnia.

 

Rajtolási pozíció.4.

Hely:2.

Név: Fernando Alonso

Csapat: Ferrari

Pont: 10/9,5


Alonso a rajtnál megelőzte az előle rajtoló Hamilotnt, viszont őt ( és Hamiltont) megelőzte a rajtnál csapattársa, Massa. Ezután megelőzte Webbert, majd mivel a Red Bull nagyon okossan Webbert egy körrel előbb hozta ki, mint Alonso-t a Ferrari, Alonso elvesztette a 2. helyét. Azonban a Ferrari a következő körben ugyanezt eljátszotta, így visszavette a 2. helyet. Mázilja volt, hogy Webber az utolsó körökben váltóhiba miatt nem támadhatta őt, mert így visszaeshetett volna a 3. helyre. Alonso a maximumot kihozta a Ferrariból.És felvette a lépést a kettő Red Bullal.

Rajtolási pozíció:2.

Hely:3.

Név:Mark Webber

Csapat:Red Bull Racing

Pont:10/9


Webber a poros ívről rajtolt, mégis sokkal jobban rajtolt, mint a mögüle ( tiszta ívről) induló Hamilton.Tehát a rajtnál meg őrizte a helyét, majd miután megelőzte őt Alonso egy hamarabbi kerékcserével Alonso elé jutott, de mivel a Ferrari ugyanezt eljátszotta, elúszott a Red Bull kettős győzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1.blog.hu/api/trackback/id/tr683022248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schumi-fan 2011.06.29. 10:27:49

Nagyon szép kis dolgozat, jó a képek beillesztése is az értékelésbe. Jöhet a következő futam, talán egyszer Sch is felfér a dobogóra...
süti beállítások módosítása